Vi använder cookies.

010 410 73 70
10% rabatt

Specific™ Digestive Support FID

Veterinärfoder från Specific Mer info

256 kr
284 kr Spara 28 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-3 arbetsdagar

Detta är ett dietfoder som är tänkt att utgöra en del i en behandling och bör därför endast ges på veterinärs direkta inrådan. Så länge ditt djur äter detta foder rekommenderas att du söker veterinärvård minst var sjätte månad. Om ditt djurs hälsotillstånd försämras under tiden den äter detta foder bör du omgående söka veterinärrådgivning.

SPECIFIC FID DIGESTIVE SUPPORT

Indikationer
Akut och kronisk mag-tarmsjukdom med diarré, kräkningar och/eller gasbildning
Malabsorption och matsmältningsproblem
Exokrin pankreasinsufficiens
SIBO (Small intestinal bacterial overgrowth)
• Kolit
• Konvalescens

Fodrets egenskaper och förklaring till sammansättningen
• High Digestibility - Ingredienser med hög smältbarhet kompenserar nedsatt enzymaktivitet i tarmen och säkerställer optimalt näringsupptag. Detta foder är därför optimalt för patienter med mag-tarmbesvär som akut och kronisk diarré, kräkningar och/ eller gasbildning.
• Vitamin & mineral support - Den höga halten mineraler och fettlösliga vitaminer kompenserar nedsatt absorption i mag-tarmkanalen. Den förhöjda elektolytnivån ersätter ökade förluster vid diarré och kräkningar.
• Immune support - Innehåller β-1,3/1,6-glukaner från jäst som kan stödja kroppens försvar. FID Digestive Support innehåller dessutom äggpulver som är rikt på äggantikroppar. Äggantikropparna kan binda till specifika patogener i mag-tarmkanalen. Detta kan förhindra att bakterier och virus binder till tarmväggen och förstör tarmvili. FID Digestive Support innehåller också mannos-oligosackarider (MOS). MOS kan binda patogena bakterier och därigenom förebygga kontakt mellan bakterier och slemhinna i magtarmkanalen. Mos stimulerar även lokal immunitet i tarmkanalen.
• Intestinal support - Psyllium husk är en gelbildande löslig fiber som är känd för sin välgörande effekt på regleringen av mag-tarmkanalen samt skydd av tarmslemhinnan.
• Odour control - Yucca extrakt reducerar uppkomsten av illaluktande gaser och lukt från avföringen.

Mer information
• Den låga fiberhalten i SPECIFIC FID Digestive Support säkerställer hög smältbarhet och optimalt näringsupptag.
• SPECIFIC FID Digestive Support innehåller zeolit, som kan absorbera toxiska komponenter i mag-tarmkanalen.
• SPECIFIC FID Digestive Support innehåller fermenterbara fibrer (FOS och betmassa) som gynnar tillväxt av välgörande tarmbakterier och som stödjer en god magtarmhälsa.
• SPECIFIC FID Digestive Support är ett komplett helfoder. Fodret täcker alla de näringsmässiga behov som växande och vuxna katter har. Fodret är därför även lämpligt för kattungar.
• SPECIFIC FID Digestive Support inducerar ett urin pH under 6,4 för att minimera risken för utfällning av struvit kristaller.
• For patienter med mag-tarmbesvär rekommenderas att den dagliga ransonen SPECIFIC FID Digestive Support fördelas på 3-5 måltider om dagen för att minska risken för symtom.
• Exokrin pankreasinsufficiens kännetecknas av kraftigt reducerad sekretion av pankreasenzymer. Vilket kan resultera i ospjälkad föda i magtarmkanalen, detta kan i sin tur leda till diarré, gasbildning och bakteriell överväxt. SPECIFIC FID Digestive Support är lättsmält och därför idealiskt för patienter med exokrin pankreasinsufficiens. Trots det rekommenderas ett extra tillskott av pankreasenzym före måltider.

När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående: 
• 
Mitt djur är undersökt av av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos. 
• 
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Innehåller

Majs
Fiskmjöl
Majsprotein
Fett från fälsk
Äggpulver
Potatisprotein
Ris
Mineraler
Hydrolyserad animalisk protein
Vitaminer och spårämnen
Fiskolja
Metionin
Ammoniumklorid
Betmassa
Psyllium husk
Jäst
Taurin
Fructooligosackarider
Xylo-oligo.sackarider
Yucca extrakt
Naturliga antioxidanter

Näringsdeklaration

Omsättbar energi, kJ 1727
Protein, g 32,5
Fett, g 20
Kolhydrater, g 30,9
Fibrer, g 1,2
Kalcium, g 1,08
Fosfor, g 0,92
Magnesium, g 0,07
Natrium, g 0,5
Kalium, g 0,92
Vikt från (kg) Vikt till (kg) Foder (g)
0,5 1 15 - 25
1 1,5 25 - 40
1,5 2 40 - 45
2 2,5 45 - 55
2,5 3 55 - 60
3 4 60 - 75
4 5 75 - 90
5 6 90 - 105
6 7 105 - 115
7 8 115 - 130
8 9 130 - 145
9 10 145 - 155
10 11 155 - 165
11 12 165 - 175

Vill du veta mer om Specific™ Digestive Support FID

Ställ en egen fråga till någon av våra erfarna veterinärer och djurexperter. Vi svarar på alla frågor inom 48 timmar på arbetsdagar.

Recensioner