Vi använder cookies.

010 410 73 70

Specific™ CΩD-HY Allergen Management Plus

Veterinärfoder från Specific Mer info

284 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Detta är ett dietfoder som är tänkt att utgöra en del i en behandling och bör därför endast ges på veterinärs direkta inrådan. Så länge ditt djur äter detta foder rekommenderas att du söker veterinärvård minst var sjätte månad. Om ditt djurs hälsotillstånd försämras under tiden den äter detta foder bör du omgående söka veterinärrådgivning.

SPECIFIC CΩD-HY ALLERGY MANAGEMENT PLUS

Indikationer
Hudsjukdomar associerade med hyperreaktiva inflammatoriska reaktioner, orsakade av atopi, foderallergi/foderintolerans, loppallergi eller någon kombination av dessa.
Mag-/tarmproblem orsakade av foderallergi eller foderintolerans.
Kolit, Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD).
Mag-/tarmbesvär som diarré, kräkningar och gasbildning orsakade av nedsatt förmåga att smälta och uppta näringsämnen, Exokrin pankreasinsufficiens (EPI) och akut gastroenterit. • Hud- och pälsproblem som svarar på foder med högre halt av fleromättade fettsyror.
Tillstånd som förbättras av intag av höga halter fleromättade fettsyror, t ex kolit, astma och artrit.

Fodrets egenskaper och förklaring till sammansättningen
• Hydrolysed salmon protein - Hydrolyserat laxprotein med en molekylvikt < 10.000 Dalton, ger en hög smältbarhet och har en låg allergiframkallande potential.
• Immune support - Unikt höga halter av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA från fiskolja samt omega-6 fettsyran GLA från gurkörtsolja. Dessa fettsyror kan påverka immunförsvaret genom att förändra produktionen av eicosanoider. Fodret är optimalt för hundar med atopi p g a de höga halterna av EPA och DHA som ökar produktionen av de ”goda”, d v s mindre inflammatoriska, eicosanoiderna och därmed dämpas den hyperreaktiva inflammatoriska reaktionen i huden.
• Skin & coat support - Huden har en aktiv ämnesomsättning och ett stort behov av flera hudrelaterade näringsämnen. De ökade halterna av vitamin A, E, B-komplex, zink och selen bidrar till en frisk hud och päls.
• High digestibility - Kvalitetsråvaror med mycket hög smältbarhet gör att fodret är särskilt lämpligt för patienter med tunntarmsdiarré.
• All ages - Ett komplett, balanserat foder som följer rekommen- derade näringsnivåer och tillgodoser det fulla näringsbehovet hos både växande och fullvuxna hundar. Fodret är därmed lämpligt även för hundvalpar.

Mer information
• SPECIFIC CΩD-HY Allergy Management Plus är ett komplett, näringsmässigt balanserat hypoallergent foder (baserat på ris och hydrolyserad lax) med unikt höga nivåer av fettsyror (EPA, DHA och GLA) för optimal hjälp till hundar som lider av samtidig foderallergi/ foderintolerans och atopi.
• För att undvika symptomen vid foderallergi/ foderintolerans är det av yttersta vikt att inga födoämnen förutom det hypoallergena fodret ges.
• Förutom de gynnsamma effekterna på dermatologiska rubbningar, kan vissa tillstånd förbättras av intag av höga halter omega-3 fettsyror, t ex cancerrelaterad kakexi, neoplasi, njursjukdom och immunrelaterade rubbningar samt inflammatoriska tillstånd som artrit, IBD och kolit. Vid vissa av dessa tillstånd (IBD, kolit, artrit) kan också foderallergi/foderintolerans vara en bakomliggande faktor. Den låga allergiframkallande potentialen hos SPECIFIC CΩD-HY Allergy Management Plus i kombination med de unikt höga nivåerna av fettsyror bidrar till optimal hjälp.
• Kvalitetsråvaror med mycket hög smältbarhet, den låga fibernivån och ökad elektrolytnivå gör fodret särskilt lämpligt för patienter med matsmältningsproblem relaterade till akuta malabsorptionsproblem samt till patienter med pankreasinsufficiens.
• För patienter med matsmältningsproblem rekommenderas att fördela den dagliga fodergivan på 3-5 måltider, för att minska symptom från mag-/tarmkanalen.
• Psyllium Husk är en löslig, gelbildande fiber som absorberar flera gånger sin vikt i vätska och har en gynnsam effekt på regleringen av aktiviteten i mag-/tarmkanalen.
• Exokrin pankreasinsufficiens kännetecknas av kraftigt reducerad sekretion av matspjälkningsenzymer från bukspottkörteln. SPECIFIC CΩD-HY Allergy Management Plus är lättsmält och därför idealiskt för patienter med exokrin pankreasinsufficiens. Trots detta rekommenderas ett extra tillskott av pankreasenzym före måltiderna.
• Det tar tid innan tillräckliga mängder av de befintliga fettsyrorna i cellmembranen ersätts med fettsyrorna EPA, DHA och GLA. Därför kan det ta upp till 12 veckor innan fodrets fulla effekt kan observeras. Normalt kan en förbättring i patientens tillstånd observeras efter 6-8 veckor.
• SPECIFIC CΩD-HY Allergy Management Plus är specialförpackat i kväveatmosfär för att fodrets unikt höga halter av EPA, DHA och GLA skall skyddas.

När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående: 
• 
Mitt djur är undersökt av av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos. 
• 
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Innehåller

Ris
risprotein
fiskolja
hydrolyserat laxprotein (7,5 %)
cellulosapulver
mineraler
fett från fläsk
hydrolyserat protein
vitaminer och spårämne
gurkörtsolja
psyllium husk
rosmarinextrakt
Innehåller inga konstgjorda tillsatta färg- eller smakämnen.

Näringsdeklaration

Energi 1517
Protein 23
Fett 15
Kolhydrater 41,7
Fiber 5
Kalcium 1,08
Fosfor 0,88
Natrium 0,28
Zink 16,8
Omega 3 2,34
EPA 1,13
DHA 1,04
GLA 0,9
Vatten 8,5

Vill du veta mer om Specific™ CΩD-HY Allergen Management Plus

Ställ en egen fråga till någon av våra erfarna veterinärer och djurexperter. Vi svarar på alla frågor inom 48 timmar på arbetsdagar.

Recensioner