Vi använder cookies.

010 410 73 70

Ruffwear Web Master™ Harness

Ruffwear Web Master™ Harness är en säker, slitstark och stödjande brukssele. Utrustad med fem justeringspunkter för perfekt och säker passform. Mjukt vadderad och anpassad för långa arbetande dagar! Mer info

749 kr
 •   Gratis hemleverans över 500kr!
 •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
 •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Ruffwear Web Master™ Harness är en säker och stödjande brukssele. Den är konstruerad för manövrering för att assistera hundar upp och över hinder samt för utsedda arbetshundar. Selen är tillverkad i tunt slitstarkt skum som ger ett bra stöd utan att hindra rörelsefrekvensen. Selen är också utrustad med fästen för att man ska kunna sätta dit önskade skyltar eller märken för arbetande hundar. Tack vare de fem justeringspunkterna kan man få till en perfekt och säker passform. Vadderade bröst- och magremmar gör Ruffwear Web Master™-selen bekväm för hela långa dagar! Kommer i en fin "Red Currant"-färg.

Detta är en sele som används och är mycket populär bland lavinräddningshundar, servicehundar och ambulerande hundar. Det är också ett bra alternativ för vandring, klättring eller rörlighetsassistans. Selen har två fäste för koppel.

Användning

 • Selen finns i stolekarna XS-L/XL.
 • Säker, slitstark och stödjande brukssele.
 • Fem justeringspunkter för perfekt och säker passform.
Storlek Bröstmått
X-Small 43-56 cm
Small 56-69 cm
Medium 69-81 cm
Large/X-Large 81-107 cm

Storleksguide för halsband, kragar, täcken och västar

 1. Rygglängd, mäts från manken till svansroten. Det är viktigt att hunden står i grundställning med rak rygg. Tänk på att visa plagg inte är gjorda för att gå hela vägen ner till svansroten.
 2. Halsomkrets, mäts där halsen är som tjockast närmast bröstet.
 3. Bröstomkrets, mäts runt hundens bröstkorg där den är som bredast precis bakom frambenen.
 4. Midjemått, mät runt hudens midja där den är som smalast framför bakbenen.
 5. Frambenets längd, mät på insidan från bröstkorgen ner till fotleden.
 6. Bakbenets längd, mät längs bakbenets innerkant ner till hasorna.

Om du köper ett vanligt hundhalsband tänk på att du skall få in ca två fingrar mellan halsen och halsbandet för att det skall sitta bekvämt.

Om du köper en overall eller ett täcke tänk på att hunden måste ha lite extra utrymme. För små hundar lägg därför till ca 5 centimeter i bröstomkrets och ca 10 cm för större hundar för att plagget skall sitta skönt. Om hunden har tjock eller lång päls behövs ytterligare utrymme.

Vill du veta mer om Ruffwear Web Master™ Harness

Ställ en egen fråga till någon av våra erfarna veterinärer och djurexperter. Vi svarar på alla frågor inom 48 timmar på arbetsdagar.

Recensioner