Vi använder cookies.

010 410 73 70

Oster Skär 10

Skär till klippmaskin som passar till modellerna Osters A5 och Oster A6. Finns i olika längder för att passa alla raser. Mer info

265 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Skär som passar Oster A5 och Oster A6.

Skötselråd
Skären ska rengöras och oljas in regelbundet. Hur du går tillväga med detta kan du läsa om i bruksanvisningen.

Vilket skär ska jag välja?
Skären delas upp i olika längder, antingen är benämningen med enbart siffra eller med siffra och ett F. På skär med beteckningen F är alla tänder lika långa. F-skär ger en jämnare klippning men är svårare att klippa med, i synnerhet i en tät eller tovig päls. På skär med enbart siffra är varannan tand kortare vilket gör det mycket lättare att klippa.

 Skär  Pälslängd   Lämpligt för exemepelvis  
 4 / 4F  ca 9,5 mm Kroppsklippning på pudel, bichon frisé 
 5 / 5F  ca 6,3 mm Kortare kroppsklippning på pudel samt terriers och schnauzer, katter 
 7 / 7F  ca 3,2 mm Kroppsklippning på terriers, spaniels och schnauzer, katter
 10ca 1,5 mm Nos och tassar

För dig som vill raka ner hunden pga värmen (raser som exempelvis leonberger, shetland sheepdog, spetsar osv) rekommenderar vi att ni använder 7, 7F, 5 eller 5F. Pälsen blir då kort men det är mycket lättare att få pälsen jämn än med ett längre skär. Tänk på att ovanstående raser har tät päls vilket gör att det går trögt att klippa med ett F-skär. För att klippa bort tovor rekommenderar vi 7/7F.

 

Obs! Pälslängden som anges på varje skär är ett ungefärligt mått. Längden skiljer sig nämligen beroende på hundens pälstyp. Klipper du mothårs blir pälsen dessutom mycket kortare! 

Recensioner