Fraktvillkor

Animail levererar över hela Sverige, oavsett om du bor i en stad eller på landet.


Fria hemleveranser över 500 kr

Handlar du för över 500 kr får du fri frakt på dina ordrar på de flesta fraktsätt. Vid ordrar under 500 kr tillkommer en fraktkostnad om 49-69 kr. Vår leveranstid är 1-3 arbetsdagar plus 1-2 arbetsdagar om du har lantbrevbäring.

Vid beställning av fryst hundfoder eller kattfoder tillkommer en avgift på 49 kr. Anledningen till detta är att det är mer kostsamt att förvara, hantera och skicka frysvaror.

Observera att du som har låst port utan portkod/porttelefon inte kan beställa frysfoder, då det är viktigt att chauffören kan komma hela vägen fram till din dörr och leverera. Vi ersätter inte för varor som tinat pga att chauffören inte kunnat komma in och leverera.

Våra Fraktsätt 


Hemleverans hela vägen hem (utan kvittens) - Dagtid

Hemleverans utan kvittens innebär att du får ditt paket levererat hela vägen hem till dig utan att du behöver vara hemma för att ta emot det. När paketet har skickats från oss får du ett mail med en spårningslänk. På så sätt kan du följa paketet hela vägen tills dess att leveransen sker.

Paketet skickas till den adress du uppger vid beställning.

Leveranstid: Förväntad leveranstid är 1-3 arbetsdagar. Bor du på lantbrevbärarlinje kan det ta ytterligare 1-2 arbetsdagar för paketet att komma fram.
Observera! Du godkänner med detta fraktalternativ att du inte kvitterar leveransen. Kvittensen anses ha lämnats när chauffören lämnat paketet. Det går med detta fraktalternativ inte att bli uppringd före, eller i samband med, leveransen.

 
Om du har portkod

Det är viktigt att du anger eventuell portkod vid din beställning för att paketet ska kunna levereras.

Om du har porttelefon

Har du porttelefon kommer transportören att ringa dig en gång och du behöver då kunna öppna porten. 

Om du har en låst port

Om din port är låst och saknar portkod eller porttelefon är inte hemleverans på dagtid möjligt.
Du kan istället välja fraktalternativ ”Hämta hos ombud” och få paketet levererat till närmaste postombud, eller ”Hemleverans Kvällstid”.

Om vi inte kan leverera ditt paket:

Om chauffören inte kan lämna av ditt paket så anländer ditt paket till ditt närmsta ombud och du får en avisering för att hämta ut paketet. Du har 7 dagar på dig att hämta ut paketet och blir paketet outlöst kommer du att bli debiterad 200 kronor.

Hemleverans kvällstid

Väljer du detta fraktalternativ så får du ditt paket hemleverat på kvällstid. Vid mottagandet behöver du inte kvittera leveransen.

Detta fraktalternativ kan tyvärr ej nyttjas av dig som har lantbrevbäring eller vid frakt till vissa skärgårdsöar som saknar farbar väg. Ej efterfrågat paket debiteras för närvarande med 200 kronor.

 
Hämta själv hos ombud (1-3 arbetsdagar)

Hämta själv hos ombud (1-3 arbetsdagar) innebär att du får dina varor levererade till närmaste Postnord-ombud. När paketet har kommit fram får du en sms-avisering och kan hämta ut varorna mot uppvisande av giltig legitimation.

Leveranstid: Förväntad leveranstid är 1-3 arbetsdagar.

Viktigt att tänka på: Outlösta paket debiteras för närvarande med 200 kronor.