kattsand

Katt


Aktuella kampanjer

Att leva med katt

En katt eller flera katter innebär kärlek, sällskap och ansvar till dig och din familj under 15-20år. Det är ett stort beslut att skaffa katt som inte bör tas lättvindigt, det är ditt ansvar att katten trivs och mår bra. Den behöver omvårdnad, rätt foder, stimulans och inte minst kärlek.  Två katter är ofta att föredra då de stimulerar och aktiverar varandra.  Katter och alla andra djur med för den delen har en positiv och avstressande effekt på människor, livet blir rikare och mer innehållsrikt helt enkelt.

Vi vill hjälpa dig och din katt!

Katter och katthållning är något vi verkligen brinner för. Vi vill kunna erbjuda dig som kattägare ett så komplett urval som möjligt av foder och tillbehör för katt. Vi söker aktivt upp kattfodermärken för att kontinuerligt utöka vårt sortiment så att du ska kunna välja fritt. Vi är övertygade att du bäst avgör vad som är bäst för dig och din katt utifrån era egna förutsättningar. Vår uppgift är att ha utförligt med produktinformation och jämförelsemöjligheter samt ha produkten i lager. När du sen gjort din beställning levererar vi de produkter du valt till din katt hem till din dörr, oavsett vart i landet du bor.

Genom att publicera olika artiklar belyser vi olika områden om katter och katthållning. Vi samarbetar med ett antal kunniga kattexperter som skriver dessa. På så sätt hoppas vi underlätta för dig och din katt!

Frågor & svar

Jag har en hankatt som är kastrerad 8 år o överviktig. Han är både ute o inne katt .problemet är att han stjäl mat av grannkatterna. Hur ska jag få ner vikten? Har också en honkatt som är steriliserad ca 4 år o överviktig för tillfället innekatt.dom äter varandras mat o hon har blivit överviktig

Tyvärr är det svårt att komma tillrätta med sådant här. Veterinären brukar råda kattägare att hålla katterna inne under viktnedgången. Att katten söker sig efter födokällor hos någon annan när den är ute är vanligt. Det blir en form av jakt/samlarinstinkt. Om möjligheten finns, prata ihop dig med grannen om ni kanske kan ge samma foder, bantningsfoder eller light.


Hej. Jag har en honkatt på snart 2 år och jag har haft ett problem. Ett par veckor efter vi hade fått hem henne och hennes syster så började hon ogilla att bajsa i lådan. Hon går runt dem och jamar som om hon vill säga att hon vill/vet att hon ska sätta sig i lådan men att det är nåt som hindrar henne. Har testat att byta sand och har nu sen ett tag införskaffat en Pee wee-låda för att se om det kunde funka för henne. Men hon fortsätter. Hon kissar på lådan men rör sanden så lite som möjligt. Vi har 3 lådor nu och vi har även varit med henne hos veterinären och han/hon sa att hon verkade frisk och kry. Vet inte vad som är fel. Har funderat på att byta foder om de kan hjälpa hennes mage för hon har även varierande konsistens typ som om hon har ibs eller allergi mot nåt. har fått höra att en av hennes kullsystrar är spannmålsallergiker. Vad ska jag göra?

Det är svårt att säga exakt vad det kan vara, men det vi skulle rekommendera är att du sätter upp en feliway adapter och hör med veterinär om ett tillskott kan hjälpa i kombination. Man kan självklart byta foder och prova, men det låter som att hon mest är stressad. Det finns foder för det också, hör med din veterinär om Hills och Royal Canin vad det finns för möjliga alternativ där. Om inget hjälper kan en kattpsykolog kanske hjälpa till med vad det nu är som oroar henne. Vi håller tummarna för att det löser sig!


Du vet väl att du kan ställa dina frågor om våra produkter direkt här?

Frågor om lagerstatus får du snabbast svar på via kundtjänst.