Hundfoder

Hos oss är det bekvämt att handla den bästa hundmaten till låga priser! Vi hjälper dig hitta foder till hund i alla åldrar och raser, för vi erbjuder Sveriges största utbud av bra hundmat. Med snabb leverans ända fram till dörren gör vi det lite enklare att vara hundägare.

Filter
Royal Canin Medium Adult 15kg
598 kr
Pro Plan Dog Medium Adult - Optibalance 14kg
579 kr
Hill's Science Plan Canine Adult Sensitive Stomach 12kg
639 kr
Carrier Super Premium 28/18 15 kg
451 kr
Halla Medium 26-20 15 kg
429 kr
Royal Canin Maxi Adult 15kg
619 kr
Specific Dog Puppy Medium Breed CPD-M 14 kg
639 kr
Specific Dog Senior Medium Breed CGD-M 14 kg
659 kr
Four Friends Hund Adult 12kg
589 kr
Four Friends Hund Adult Large Breed 12kg
589 kr
Four Friends Hund Derma Coat 12kg
699 kr
Carrier Grain Free Lamb 12 kg
699 kr
Happy Dog Supreme Karibik 12.5 kg
799 kr
Royal Canin Urban Life Adult Small 3 kg
329 kr
Earthborn Holistic Dog Primitive Natural 12 kg
789 kr
Earthborn Holistic Dog Meadow Feast Lamb 12 kg
789 kr
Carnilove Dog Adult Lamm & Vildsvin 12kg
789 kr
Carnilove Dog Adult Lax 12kg
789 kr
Taste of the Wild Canine Southwest Canyon 13 kg
779 kr
Doggy Original 15 kg
349 kr
Bozita Naturals Grain free 11,5 kg
499 kr
Taste of the Wild Dog Appalchian Valley Small Breed 6 kg
469 kr
Hill's Science Plan Canine Adult Large Breed Chicken 18kg
799 kr
Hill's Science Plan Canine Adult Light Mini Chicken 6.5kg
439 kr

Ekologisk hundmat och Naturligt hundfoder: Vilken hundmat passar din hund?

Sverige har under de senaste åren genomgått en omvälvning när det gäller olika sorters kosts. Det pratas om LCHF, medelhavskost och stenåldersdieter. Det gäller faktiskt till och med djurmat och inte minst hundmat. I realiteten är det inte bara en trend utan en ny sorts inställning och kanske en ny standard när det gäller hälsosam kost och ett friskare liv för våra fyrbenta vänner. 

Som en ansvarsfull och omtänksam djurägare månar du om din hunds bästa, men det behöver inte innebära att du måste bli en expert på alla typer av hundmat näringslära för hundar. Det är så klart positivt att kunna lite om näringsämnen, vitaminer och hur en väl samman satt kost bör se ut för en hund. Att läsa på lite kring vad som på bästa sätt främjar din hunds hälsa.

Naturligt hundfoder består i huvudsak av naturliga råvaror och ingredienser som ger din hund näringsrik och god mat utan konserveringsmedel, onödiga kemikalier eller andra typer av artificiella ingredienser. Detsamma gäller också det som kallas ekologisk hundmat, men med skillnaden att de ingredienser som används i ekologisk hundmat följer gängse standarder, som exempelvis att de inte har utsatts för bekämpningsmedel, tillväxthormoner eller antibiotika. Att skona sin hund från syntetiska ingredienser kommer på sikt leda till att din hund får bättre hälsa.

Det finns idag en större medvetenhet kring hundfoder som främjar hälsa och välmående. De direkta konsekvenserna av detta är hälsosammare och gladare hundar som slipper ledbesvär, får vackrare päls, ett starkare immunförsvar och inte minst ett bättre humör. Det gäller att hitta det hundfoder som passar just din bäst och här finns många faktorer att ta hänsyn till som till exempel:

  • Ras
  • Ålder
  • Aktivitetsnivå
  • Miljö

Ingen faktor är mer självklar än någon annan, men viktigt är så klart att väga in vilket hälsotillstånd hunden har och om det finns några specifika besvär. Här på Animail.se säljer vi också veterinärfoder för dig som har fått en rekommendation från din veterinär.