Hundfoder

Hos oss är det bekvämt att handla den bästa hundmaten till låga priser! Vi hjälper dig hitta foder till hund i alla åldrar och raser, för vi erbjuder Sveriges största utbud av bra hundmat. Med snabb leverans ända fram till dörren gör vi det lite enklare att vara hundägare.

Filter
Mängdrabatt
585 kr - 598 kr
Mängdrabatt
559 kr - 579 kr
451 kr
429 kr
Mängdrabatt
585 kr - 619 kr
-17%
489 kr 589 kr
-17%
489 kr 589 kr
-14%
599 kr 699 kr
Mängdrabatt
679 kr - 699 kr
Mängdrabatt
769 kr - 699 kr
Mängdrabatt
769 kr - 699 kr
Mängdrabatt
769 kr - 779 kr
Mängdrabatt
329 kr - 349 kr
Mängdrabatt
479 kr - 499 kr
Mängdrabatt
722 kr - 739 kr
949 kr
949 kr
799 kr

Ekologisk hundmat och Naturligt hundfoder: Vilken hundmat passar din hund?

Sverige har under de senaste åren genomgått en omvälvning när det gäller olika sorters kosts. Det pratas om LCHF, medelhavskost och stenåldersdieter. Det gäller faktiskt till och med djurmat och inte minst hundmat. I realiteten är det inte bara en trend utan en ny sorts inställning och kanske en ny standard när det gäller hälsosam kost och ett friskare liv för våra fyrbenta vänner. 

Som en ansvarsfull och omtänksam djurägare månar du om din hunds bästa, men det behöver inte innebära att du måste bli en expert på alla typer av hundmat näringslära för hundar. Det är så klart positivt att kunna lite om näringsämnen, vitaminer och hur en väl samman satt kost bör se ut för en hund. Att läsa på lite kring vad som på bästa sätt främjar din hunds hälsa.

Naturligt hundfoder består i huvudsak av naturliga råvaror och ingredienser som ger din hund näringsrik och god mat utan konserveringsmedel, onödiga kemikalier eller andra typer av artificiella ingredienser. Detsamma gäller också det som kallas ekologisk hundmat, men med skillnaden att de ingredienser som används i ekologisk hundmat följer gängse standarder, som exempelvis att de inte har utsatts för bekämpningsmedel, tillväxthormoner eller antibiotika. Att skona sin hund från syntetiska ingredienser kommer på sikt leda till att din hund får bättre hälsa.

Det finns idag en större medvetenhet kring hundfoder som främjar hälsa och välmående. De direkta konsekvenserna av detta är hälsosammare och gladare hundar som slipper ledbesvär, får vackrare päls, ett starkare immunförsvar och inte minst ett bättre humör. Det gäller att hitta det hundfoder som passar just din bäst och här finns många faktorer att ta hänsyn till som till exempel:

  • Ras
  • Ålder
  • Aktivitetsnivå
  • Miljö

Ingen faktor är mer självklar än någon annan, men viktigt är så klart att väga in vilket hälsotillstånd hunden har och om det finns några specifika besvär. Här på Animail.se säljer vi också veterinärfoder för dig som har fått en rekommendation från din veterinär.