Hundfoder

Hos oss är det bekvämt att handla den bästa hundmaten till låga priser! Vi hjälper dig hitta foder till hund i alla åldrar och raser, för vi erbjuder Sveriges största utbud av bra hundmat. Med snabb leverans ända fram till dörren gör vi det lite enklare att vara hundägare.


Filtrera

Ekologisk hundmat och Naturligt hundfoder: Vilken hundmat passar din hund?

Sverige har under de senaste åren genomgått en omvälvning när det gäller olika sorters kosts. Det pratas om LCHF, medelhavskost och stenåldersdieter. Det gäller faktiskt till och med djurmat och inte minst hundmat. I realiteten är det inte bara en trend utan en ny sorts inställning och kanske en ny standard när det gäller hälsosam kost och ett friskare liv för våra fyrbenta vänner. 

Som en ansvarsfull och omtänksam djurägare månar du om din hunds bästa, men det behöver inte innebära att du måste bli en expert på alla typer av hundmat näringslära för hundar. Det är så klart positivt att kunna lite om näringsämnen, vitaminer och hur en väl samman satt kost bör se ut för en hund. Att läsa på lite kring vad som på bästa sätt främjar din hunds hälsa.

Naturligt hundfoder består i huvudsak av naturliga råvaror och ingredienser som ger din hund näringsrik och god mat utan konserveringsmedel, onödiga kemikalier eller andra typer av artificiella ingredienser. Detsamma gäller också det som kallas ekologisk hundmat, men med skillnaden att de ingredienser som används i ekologisk hundmat följer gängse standarder, som exempelvis att de inte har utsatts för bekämpningsmedel, tillväxthormoner eller antibiotika. Att skona sin hund från syntetiska ingredienser kommer på sikt leda till att din hund får bättre hälsa.

Det finns idag en större medvetenhet kring hundfoder som främjar hälsa och välmående. De direkta konsekvenserna av detta är hälsosammare och gladare hundar som slipper ledbesvär, får vackrare päls, ett starkare immunförsvar och inte minst ett bättre humör. Det gäller att hitta det hundfoder som passar just din bäst och här finns många faktorer att ta hänsyn till som till exempel:

  • Ras
  • Ålder
  • Aktivitetsnivå
  • Miljö

Ingen faktor är mer självklar än någon annan, men viktigt är så klart att väga in vilket hälsotillstånd hunden har och om det finns några specifika besvär. Här på Animail.se säljer vi också veterinärfoder för dig som har fått en rekommendation från din veterinär.

Frågor & svar

Säljer ni Mera Dog?

Absolut gör vi det. Du hittar alla Mera Dog's produkter här: http://animail.se/varumarke/mera-dog.


jeg lurte på om dere selger klær til en chihuahua på 12 uker? håper på svar.

Just nu har vi knapert med kläder till hundar, det är något vi hoppas kunna ta in lite längre fram.


Kan ni börja sälja råa köttiga ben och annat man kan barfa sin hund med?

Det är absolut en av våra ambitioner. Ännu är det lite frågetecken för hur det ska kunna lösas praktiskt, men vi hoppas kunna lösa det inom en inte allt för avlägsen framtid.


Vilket foder rekommenderar ni till en liten hund ca. 4,5 kg. och 9 år gammal.

Där skulle vi nog rekommendera ett seniorfoder. Nedan kommer 3 möjliga exempel, kika gärna på dessa, de är speciellt anpassade till den mindre och äldre hunden. http://animail.se/1st-choice-dog-senior-toy-small-breeds-7-kg.html http://animail.se/royal-canin-dog-x-small-mature-8-3-kg.html http://animail.se/hill-s-science-plan-canine-mature-adult-7-active-longevity-mini-7-5kg.html


Passar det med kokt potatis, morötter, ris att blanda till hemkokt fisk, kött i burk? Vi har en Basenjivalp.

Till en valp rekommenderar vi ett speciellt framtaget valpfoder. Kundtjänst hjälper dig gärna med rekommendationer. Man kan blanda själv, men det är inget vi rekommenderar, speciellt inte för en växande hund där det är extra viktigt med rätt vitamin och mineralsammansättning. Likväl som protein och fetthalt anpassat till valpens tillväxtkurva.


Säljer ni inte Hills Prescription?

Det gör vi absolut, du hittar produkterna via länken nedan. Hill´s Prescription Diet Hund: http://animail.se/varumarke/hills/prescription-diet-hund


Jag har en whippet, 12 månader. Vilket foder, Purina Pro Plan senitive ska jag köpa åt honom?

Du kan gå över på PPP sensitive adult.


Undrar om ni säljer Hills Metabolic? Hittar inte i sorteringen.

Javisst vi har Hill's veterinärfoder i sortimentet, bl.a. Metabolic. De ligger dock under kategorin "Veterinär" för att ingen av misstag ska köpa hem dietfoder. Du finner Metabolic-produkterna till hund på denna länk: http://animail.se/catalogsearch/result/?q=%22Hill%C2%B4s+Prescription+Diet+Canine+Metabolic%22&order=relevance&dir=desc


Hej! Jag undrar vilka utav era hundfoder som är ekologiska. Mvh Anna

Magnusson har ett foder som är KRAV-märkt, som du hittar här: http://animail.se/magnusson-original-blanda-12kg.html, utöver det så har vi för tillfället inte några foder som utmärker sig som just ekologiska i sortimentet (2014-03-27).


Säljer ni färskfoder till hund?

I dagsläget så säljer vi tyvärr inget färskfoder. Detta är dock något vi håller på att kolla över. Målet är att vi ska kunna sälja färskfoder, men alla punkter är inte riktigt på sin plats ännu, men som sagt så jobbar vi för fullt med detta, för att det ska bli möjligt.


Du vet väl att du kan ställa dina frågor om våra produkter direkt här?

Frågor om lagerstatus får du snabbast svar på via kundtjänst.