-30% rabatt

UTGÅENDE Feliway Feromon Doftavgivare 48 ml

11 kommentar(er)
207 kr 295 kr
Feliway Doftavgivare innehåller feromoner som fungerar lugnande för katten, rekommenderas för stressade katter.

Recensioner

 • Jag följde anvisningarna noga men det hade ingen effekt på mina katter. Är väldigt besviken då jag både testat Feliway och Get off Spray och ingen av produkterna hjälper överhuvudtaget. Bortkastade pengar

 • En av mina katter brukar spotta och fräsa åt de andra flera gånger om dagen när de kommer för nära. Men sedan jag installerade Feliway för en vecka sedan har hon otroligt nog hållit sig helt lugn. En enda gång har hon fräst åt en av de andra katterna, och det var medan jag dammsög och tillfälligt hade dragit ur Feliway för att kunna använda vägguttaget till dammsugaren och samtidigt hade fönstret öppet. Enda nackdelarna är priset och att doftavgivaren ockuperar ett helt vägguttag (man kan inte sätta något i uttaget ovanför den, för då blir det oljigt).

 • Jag satte in två st i huset några dagar innan jag hämtade min andra katt. Det har gått fort för dem att bli vänner- andra dagen började de försiktigt putsa varandra, fräsandet tror jag minimerades tack vare denna produkt. Använder sprayen i transportburen och upplever att det fungerar bra.

Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Vänligen logga in eller registrera dig

Beskrivning

Doftavgivaren gör katten lugn och trygg i sin hemmiljö. Trygghetskänslan får katten att reagera mindre på okända saker och i nya situationer som kan orsaka stress. Feliway kan med fördel användas vid följande situationer:

 • Förhindra urinmarkering
 • Förhindra vertikala klösningar
 • Förbättra relationen mellan katter
 • Underlätta anpassningen till förändringar i kattens närmiljö
 • Den oroliga gamla katten
 • Nytt hem för kattungen

Placera doftavgivaren i ett eluttag i det rum katten eller katterna vistas mest. Avgivaren ska sitta luftigt (ej bakom gardin eller under bord/hylla) med 50 cm fritt utrymme på vardera sida. En doftavgivare täcker ca 50-70 kvm och varar i ungefär 4 veckor. En förpackning innehåller en avgivare med 48 ml. Avgivaren kan återanvändas 5 gånger. 

Feliway innehåller syntetiskt framställda feromoner som motsvarar det lugnande feromonet som katten avger från ansiktet när de stryker kinden från hakan till örat mot ett föremål. Doftsignaler i form av feromoner är ett viktigt redskap i kattens kommunikation med sin omgivning. Feliway hjälper katten att känna ett lugn och välbefinnande i annars jobbiga situationer.

Feliway rekommenderas till både vuxna katter och kattungar i alla tänkbara situationer som kan göra katten rädd, stressad eller osäker. Produkterna är fördelaktiga när katten ska vistas i nya miljöer så som kattpensionat eller ett nytt hus, för att förbättra relationen mellan familjens katter eller vid vanligen stressrelaterade problem som exempelvis urinmarkering.


Komplettera gärna doftavgivaren med fler produkter från Feliway, du hittar alla här: Adaptil - Lugnande för katt

Mer information

 • Varumärke
  Feliway
 • Expired product
  Ja