Vi använder cookies.

010 410 73 70

Feliway Classic Spray

Feliway Feromonspray innehåller feromoner som fungerar lugnande för katten, rekommenderas vid stressande situationer. Mer info

119 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Feromonsprayen gör katten lugn och trygg i sin miljö. Trygghetskänslan får katten att reagera mindre på okända saker och i nya situationer som kan orsaka stress. Feliway kan med fördel användas vid följande situationer:

  • Förhindra urinmarkering
  • Förhindra vertikala klösningar
  • Åksjuka eller stress i samband med transport
  • Underlätta anpassningen till förändringar i kattens närmiljö
  • Den oroliga gamla katten
  • Nytt hem för kattungen

Spraya 2-3 pumpslag på exempelvis kattens filt ca 15 minuter innan katten presenteras i en ny miljö (som bil, kattpensionat, bur). Effekten kvarstår i ca 2 timmar, spraya på nytt när effekten avtar om nödvändigt. En flaska om 60 ml räcker till ca 400 pumpslag. Förvaras i högst 20 °C.

Spraya alltid på kattens tillbehör så som filt eller bur - aldrig direkt på katten.

Feliway innehåller syntetiskt framställda feromoner som motsvarar det lugnande feromonet som katten avger från ansiktet när de stryker kinden från hakan till örat mot ett föremål. Doftsignaler i form av feromoner är ett viktigt redskap i kattens kommunikation med sin omgivning. Feliway hjälper katten att känna ett lugn och välbefinnande i annars jobbiga situationer.

Feliway rekommenderas till både vuxna katter och kattungar i alla tänkbara situationer som kan göra katten rädd, stressad eller osäker. Produkterna är fördelaktiga när katten ska vistas i nya miljöer så som kattpensionat eller ett nytt hus, för att förbättra relationen mellan familjens katter eller vid vanligen stressrelaterade problem som exempelvis urinmarkering.


Komplettera gärna doftavgivaren med fler produkter från Feliway, du hittar alla här: Feliway - Lugnande för katt

Innehåller

Syntetisk analog till kattens ansiktsferomoner 10%
Hjälpämne (isopropanol)

Vill du veta mer om Feliway Classic Spray

Ställ en egen fråga till någon av våra erfarna veterinärer och djurexperter. Vi svarar på alla frågor inom 48 timmar på arbetsdagar.

Recensioner