Vi använder cookies.

010 410 73 70

Fågellampa 23W UVA & UVB

Ger välgörande solljus inomhus! Mer info

249 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Alla fåglar och däggdjur är beroende av solens ljus för att må bra både fysiskt och psykiskt. På våra nordliga breddgrader och speciellt inomhus kan detta naturliga behov vara svårt att tillgodose, eftersom UV-stålarna är svaga och filtreras bort genom fönsterrutan.

Nu kan du äntligen erbjuda en fullgod ersättning till en rimlig peng! Trixies fågellampa har ett optimalt ljusspektrum av UV-A och en lägre del UV-B, som simulerar det naturliga dagsljuset som finns i naturen.

Varför är UV-ljuset så viktigt? Först och främst ger det kroppen möjlighet att tillverka det livsviktiga D-vitaminet, som i sin tur behövs för att kroppen ska kunna ta upp kalcium i kosten, Detta är absolut nödvändigt för ett friskt och starkt skelett. D-vitamin är även viktigt för immunförsvaret och välbefinnandet.

Har du en fågel eller en gnagare som uppvisar beteendestörningar, t.ex. fjäderplockning, irritation eller aggressivitet, så kan det bero på bristande dagsljus.

Fågeln har en fantatsisk syn, och ser många fler bilder per sekund än vad det mänskliga ögat kan uppfatta. En vanlig glödlampa eller ljusrör kan uppfattas som ett blinkande disco för din fågel, vilket givetvis blir väldigt irriterande på sikt. Denna lampa är helt blinkfri även i din fågels synspektrum!

Byt ut belysningen ovanför buren idag, för ett friskare och gladare djur!

Lampan kan användas i alla normala lampsocklar.

Styrka: 23 W

Obs!

Produkten har/ passar fattning e27.

Recensioner