Ekholms PROB Olja 500ml (Pälsvård)

Ekholms PROB Olja 500ml

2 kommentar(er)
229 kr

 Olja som motverkar klåda och hudproblem.

Pinus, Calendula, Salviaofficialis, Myristica fragrance, Hypericum, Matricum, Urtica dioica, Olea Europea, Glycerin, Alkohol

Recensioner

  • En rekommenderad produkt för hudproblem på många ställen men det som är jobbigt är lukten. Den är otrolig kraftig och håller sig kvar i flera dagar. Lukten är ett rent gissel. Hur bra den än är så kommer jag inte köpa den igen för jag orkar inte med hur den luktar.

  • Springer 12-16mil i veckan med hunden. Även om jag försöker att hålla mig i skogen så mycket som möjligt blir det tyvärr också många mil efter asfalt. Förut brukade jag alltid få lämna hundarna hemma en vecka eller två medan trampdynorna fick återhämta sig. Oljan har på något sätt gjort att trampdynorna klarat sig. Eftersom oljan är mycket dryg använder jag en 1ml spruta till att dosera de på trampdynorna. Man ser direkt hur mycket man behöver då oljan flyter ut över trampdynan och absorberas. Jag fortsätter att sätta olja på trampdynan till den är helt mörk och den inte tar åt sig mer. Oljan torkar även in direkt och lämnar inte tassavtryck i hela huset efter att man smort tassarna.

Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Vänligen logga in eller registrera dig

Beskrivning

Ekholms PROB Olja är idealisk för torra hudar och pälsar. Oljan har en skarp tjärdoft som snabbt dämpas ner när alkoholen avdunstat. Den kletar inte i pälsen och utgör ingen risk för brännskador i solen. Kan med fördel användas även på dräktiga djur och valpar.

Kombinera alltid med PROB Schampo för att få ett riktigt bra resultat.

Till Hund:
Om hunden har problem med tassarna är det vanligt att de intensivt börjar slicka, nagga och bita sina tassar. PROB Oljan lugnar och bryter effektivt beteendet vilket resulterar i att tassarna hålls torra och läkningen går betydligt snabbare. Oljan är giftfri. Varva helst sommartid med PROB Super Cream och i vinterbruk med PROB Salva och Tassalva. Om du underhåller tassarna regelbundet slipper ni onödiga tassproblem.  

Till Häst:
Använd lämpligen oljan till irriterad och känslig hud samt i hästens man och svans vid sommarklåda, karledsproblem m.m. Effektiv och lugnande. Oljan är enkel att använda och lätt att arbeta in mot huden även i täta pälsar eftersom den är extremt dryg och tränger in effektivt. Hästarna håller sig rena och fina. 

Bruksanvisning:
1. Tvätta alltid djuret med PROB Schampo innan du använder PROB Oljan.

2. Använd PROB Oljan på torr hud. Applicera minst en gång per dag tills irritationen släpper. Oftast minskar irritationen inom en vecka. Använd sedan vid behov.

3. Tänk på att upprepa behandlingen kontinuerligt. Försök att hitta en lämplig intervall som håller problemen borta och gör att djuret mår bra.

 

Innehåller 500 ml.


Obs! Alla Parabener I Ekholms produkter är sedan 2009 ersatta med Phenoxyethanol och Caprylyl Glycerol. Men p.g.a. gamla etiketter kan de tyvärr fortfarande förekomma på produktens innehållsförteckning. Nedanstående innehållsförteckning är alltså den korrekta. 

Mer information

  • Varumärke
    Ekholms PROB
  • Tillverkningsland
    Sverige