3 kommentar(er)

Adaptil Feromon Doftavgivare 48 ml

275 kr
Spara som favorit
Adaptil Doftavgivare innehåller feromoner som fungerar lugnande för hunden, rekommenderas vid exempelvis nyår.

Recensioner

 • Min pudel skällde ideligen när han var hemma själv utan matte och husse trots sällskap av våra 3 katter. Nu med ADAPTIL så sover han och är lugn och trygg hemma själv så att jag lugnt kan lämna honom själv. Har även radion lite. Men innan adaptil så hjälpte inte det..Nu har äntligen grannarna fått lugnt och skönt i trapphuset. Så jag rekommenderar detta verkligen!!

 • Har brukt DAP/ADAPTIL både som avgiver og spray. Har brukt den i trening av separasjonsangst hos omplassert hund (Ruffen) selvsagt tilsammans med andre tiltak! Innflytt og introduksjon av nye bostader har stort sett gått som en drøm, han kjenner seg hjemme der adaptilen er.

  Hunder som kommer på besøk kjenner seg "hjemme" på en gang og tar det lugnt. Sprayen har gjort togreiser lettere (min hund er stort sett lugn, men andre hunder kan bli redde for en stor pyrrehane som plutselig skal inn og dele togkupe). Fryktaggressive hunder får ekstra stød til å gjøre et forsøk på vennlig introduksjon til min mkt selvsikre og glade hane, det forvånar stadig hundägare vi treffer på.

  Til valborg/nyår kan man ikke bare bruke doftavgiveren og tro at problemet med skottredde hunder er løst, men det kan være en hjelp blandt flere tiltak.

 • Testade den här produkten över sista april och satt den i väggutaget en vecka innan valborg. Kan inte riktigt säga om den fungerade som det inte smälldes så mycket men jag tycker att de verkade lite lugnare och även hunden som skäller på allt och ingenting. Men för att kunna lämna en uppriktig recention ska jag även prova den här produkten över nyår.

Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Vänligen logga in eller registrera dig

Beskrivning

Doftavgivaren gör hunden lugn och trygg i sin hemmiljö. Trygghetskänslan får hunden att reagera mindre på okända saker och i nya situationer som kan orsaka stress. Hunden reagerar mindre på smällare och fyrverkerier eftersom tröskeln för vad som upplevs som skrämmande höjs. Doftavgivaren kan med fördel användas vid följande situationer:

 • Rädsla för smällare och fyrverkerier
 • Destruktivt beteende
 • Överdrivet skällande
 • Separationsrelaterade problem
 • Uträttande av behov inomhus
 • Den äldre hunden
 • Valpens första 2 månader i det nya hemmet
 • Vid flytt eller andra nya miljöer 

Placera doftavgivaren i ett eluttag i det rum hunden vistas mest. Avgivaren ska sitta luftigt (ej bakom gardin eller under bord/hylla) med 50 cm fritt utrymme på vardera sida. En doftavgivare täcker ca 50-70 kvm och varar i ungefär 4 veckor. En förpackning innehåller en avgivare med 48 ml. Avgivaren kan återanvändas 5 gånger. 

Adaptil innehåller syntetiskt framställda feromoner som motsvarar de feromoner som tiken avger efter valpning. Detta gör att valpen omedvetet upplever trygghet vilket bidrar till att valpen inte blir stressad och vågar undersöka sin omgivning. Genom att Adaptil efterliknar tikens feromoner fungerar produkterna lugnande för hunden och ger en grundtrygghet.

Adaptil kan användas till både vuxna hundar och valpar i alla tänkbara situationer som kan göra hunden rädd, stressad eller osäker. När hunden ska vistas i nya miljöer så som hundpensionat eller ett nytt hus och på nyår när hunden är rädd för smällare och raketer kan feromonerna hjälpa till att lugna hunden. För ständigt osäkra och otrygga hundar är det fördelaktigt att använda Adaptil i förebyggande syfte jämt. Det rekommenderas även att använda till valpen under socialiseringsperioden när valpen är mellan 2-4 månader och precis har flyttat från mamman och syskonen.


Komplettera gärna doftavgivaren med fler produkter från Adaptil, du hittar alla här: Adaptil - lugnande till hund

Mer information

 • Varumärke
  Adaptil
 • Användning
  Lugn & ro, Uppfödning